МАУП
імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї  України
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ІНСТИТУТ ПрАТ “ВНЗ “Міжрегіональна Академія управління персоналом

Викладачі та студенти Хмельницького інституту МАУП взяли участь у першому академічно-практичному форумі “Гастрономічна історія Поділля”.

15 грудня в приміщенні ресторану «ВЕЕF&САКЕ» відбувся перший академічно-практичний форум «ГАСТРОНОМІЧНА ІСТОРІЯ ПОДІЛЛЯ: від родинних рецептів та нотаток ‒ до мови архівних документів» у якому взяли участь заступник директора Хмельницького інституту МАУП Валентина Парандій та студентка 4 курсу ОП «Туризм» Владислава Фіцай.

Форум організовано за сприяння Хмельницької обласної військової адміністрації у співпраці з Державним архівом Хмельницької області, Департаментом освіти і науки та Департаментом інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій ОВА.

Учасниками заходу були: керівництво Хмельницької обласної військової адміністрації, керівники структурних підрозділів ОВА, науковці, краєзнавці, освітяни, дослідники української кухні, громадські діячі Поділля, представники готельно-ресторанного комплексу, ЗМІ.

Основу українських кулінарних традицій було покладено ще понад 7 тисяч років тому трипільцями. Історія української кухні вміщує в собі багато запозичень від інших народів, що проживали на її території. Величезне різноманіття страв української кухні, забезпечило її поширення далеко за межі України. Історія традиційної кухні Поділля частково висвітлена у періодичних виданнях Державного архіву Хмельницької області 20-років ХХ століття з фондів науково-довідкової бібліотеки.

 

За підсумками форуму досягнуто домовленостей про співпрацю державних органів влади з дослідниками, науковцями та представниками готельно-ресторанного комплексу щодо дослідження Подільської кухні, вивчення її у вишах та впровадження старовинних рецептів в меню ресторанних закладів Хмельниччини.